Pijn linker schouder uitstraling arm

Pijnklachten in het lichaam kunnen heel vervelend zijn, maar als de pijn vanaf de schouder uitstraalt naar de arm kan het extra hinderlijk zijn. Dit soort klachten kan je dagelijkse leven belemmeren. In dit artikel bespreken we de mogelijke oorzaken van pijn in de linker schouder die uitstraalt naar de arm en welke behandelingen hiervoor beschikbaar zijn.

Wat is pijn in de linker schouder die uitstraalt naar de arm?

Mogelijke oorzaken van pijn in de linker schouder die uitstraalt naar de arm

– Slijmbeursontsteking
– Bursitis
– Artritis
– Frozen shoulder
– Schouderluxatie
– Spondylose/spondylitis
– Ontsteking zenuwuiteinden
– Hartklachten

Slijmbeursontsteking

Een slijmbeursontsteking is een ontsteking van de slijmbeurs, een soort zakje gevuld met vloeistof dat zich bevindt tussen pezen en botstructuren. Deze ontsteking kan optreden in elk gewricht, maar treedt vaak op in de schouder en arm. Dit kan pijn veroorzaken die uitstraalt naar de arm.

Bursitis

Net zoals een slijmbeursontsteking is ook bursitis een ontsteking van de slijmbeurs. Echter is bij bursitis de oorzaak vaak een overbelasting van het gewricht. Bij deze ontsteking is de hele schouder en arm meestal pijnlijk.

Artritis

Artritis is een ontsteking van de gewrichten. Deze ontsteking kan vaak gepaard gaan met pijn die uitstraalt naar de arm.

Frozen shoulder

Frozen shoulder, ook wel bekend als het Adhesive Capsulitis Syndroom, is een aandoening waarbij het gewrichtskapsel van de schouder beperkter bewegingsruimte krijgt. Dit beperkt de beweeglijkheid van de schouder. Hierdoor kan de patiënt hevige pijn ervaren die uitstraalt naar de arm.

Schouderluxatie

Een schouderluxatie is een ontwrichting van het schoudergewricht die kan worden veroorzaakt door trauma of overmatige beweging van het schoudergewricht.

Spondylose/spondylitis

Spondylose is een ouderdomsverschijnsel waarbij er sprake is van slijtage van de wervelkolom. Spondylitis is hierbij een ontsteking van de wervels. Beide aandoeningen kunnen pijn veroorzaken die kan uitstralen naar de arm.

Ontsteking zenuwuiteinden

Een ontsteking van de zenuwuiteinden in de arm of de schouder kan ervoor zorgen dat de patiënt pijn ervaart die uitstraalt naar de arm.

Hartklachten

Hartklachten kunnen ook pijn veroorzaken in de linker schouder. De pijn kan zich uitbreiden naar de linkerarm, rug en kaak.

Hoe wordt de diagnose gesteld?

– Lichamelijk onderzoek
– Röntgenfoto’s
– CT-scan
– MRI-scan

Mogelijke behandelingen

– Rust
– Medicatie
– Oefentherapie/fysiotherapie
– Injecties
– Operatieve ingreep

Rust

Het nemen van rust is een van de meest effectieve manieren om pijnklachten te verminderen.

Medicatie

Medicatie kan helpen bij het bestrijden van de pijn. Afhankelijk van de oorzaak van de pijn kunnen verschillende soorten medicatie worden voorgeschreven.

Oefentherapie/Fysiotherapie

Bij de meeste vormen van pijn in de schouder kan oefentherapie of fysiotherapie helpen bij het verhogen van de beweeglijkheid van de schouder en het verminderen van de pijn.

Injecties

Bij ernstige pijnklachten kan er gekozen worden voor het toedienen van ontstekingsremmers of pijnstillers via injecties.

Operatieve ingreep

In sommige gevallen kan een operatieve ingreep noodzakelijk zijn. Dit wordt vooral gedaan bij zware verwondingen van de schouder.

Conclusie

Pijn in de linker schouder die uitstraalt naar de arm kan om verschillende redenen voorkomen en de oorzaak van de pijn kan variëren per persoon. Het behandelen van de pijn hangt af van de oorzaak. Rust, medicijnen en oefeningen zijn enkele van de manieren waarop pijn kan worden verlicht. Als er sprake is van een medische aandoening, kan een operatieve ingreep worden overwogen.

Veelgestelde vragen

1. Wat kan de oorzaak zijn van pijn in de linker schouder die uitstraalt naar de arm?
2. Hoe wordt de diagnose gesteld bij pijn in de linker schouder die uitstraalt naar de arm?
3. Hoe kan ik pijn in mijn linker schouder verlichten?
4. Heeft een frozen shoulder altijd pijn die uitstraalt naar de arm?
5. Zijn er operaties beschikbaar voor het behandelen van pijn in de linker schouder die uitstraalt naar de arm?

Wat kan de oorzaak zijn van pijn in de linker schouder die uitstraalt naar de arm?

De oorzaak van pijn in de linker schouder die uitstraalt naar de arm kan varieren. Dit kan onder andere worden veroorzaakt door een slijmbeursontsteking, artritis of frozen shoulder.

Hoe wordt de diagnose gesteld bij pijn in de linker schouder die uitstraalt naar de arm?

Diagnose kan worden gesteld aan de hand van een lichamelijk onderzoek of onderzoeken zoals een röntgenfoto, CT-scan of MRI-scan.

Hoe kan ik pijn in mijn linker schouder verlichten?

Er zijn verschillende manieren om pijn in de linker schouder te verlichten, zoals rust nemen, medicijnen gebruiken en oefentherapie/fysiotherapie.

Heeft een frozen shoulder altijd pijn die uitstraalt naar de arm?

Ja, bij een frozen shoulder kan de patiënt hevige pijn ervaren die uitstraalt naar de arm.

Zijn er operaties beschikbaar voor het behandelen van pijn in de linker schouder die uitstraalt naar de arm?

Ja, in sommige gevallen kan een operatieve ingreep worden overwogen als de pijn ernstig is en andere methoden zijn uitgeput.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *