Pijn in schouder en arm bij rust

Als het gaat om pijn in de schouder en arm, denken de meeste mensen automatisch aan blessures vanwege activiteiten zoals gewichtheffen of het spelen van sporten zoals tennis of honkbal. Maar soms ervaar je pijn in de schouder en arm, zelfs als je in rust bent. In dit artikel bespreken we de verschillende oorzaken van schouder- en armklachten bij rust, samen met de symptomen en behandelingen.

Oorzaken van pijn in schouder en arm bij rust

Er zijn verschillende oorzaken van pijn in de schouder en arm bij rust. Hieronder hebben we de meest voorkomende oorzaken besproken.

Frozen shoulder

Frozen shoulder, ook bekend als adhesive capsulitis, is een aandoening waarbij de mobiliteit van de schouder beperkt wordt door ontsteking en litteken- weefselvorming in het gewrichtskapsel. In de beginfase van deze aandoening kun je naast pijn ook stijfheid ervaren.

Bursitis

Bursitis treedt op wanneer de vloeistofzakken (bursae) die kussen en smeren tussen de schouderblaadjes en de spieren, pezen en botten geïrriteerd en ontstoken raken. Dit kan leiden tot pijn in de schouder en arm die zich kan uitbreiden tot de nek en bovenrug.

Rotator cuff-injury

Een rotator cuff-injury treedt op wanneer de pezen of spieren in de schouder gewond raken. Dit kan leiden tot een aanhoudende, zeurende pijn in de schouder en arm.

Tendinitis

Tendinitis, ook wel peesontsteking genoemd, treedt op wanneer de pezen die de spieren aan de botten bevestigen, ontstoken raken. Dit kan leiden tot pijn in de schouder en arm.

Symptomen van pijn in schouder en arm bij rust

De symptomen van pijn in de schouder en arm bij rust variëren afhankelijk van de oorzaak van de pijn. Hieronder staan ​​de meest voorkomende symptomen die je kunt ervaren:

– Pijn die verergert bij rust of ’s nachts
– Beperkte beweging van de schouder
– Gevoelloosheid of tintelingen in de arm
– Zwelling in de schouder
– Stijfheid in de schouder
– Pijn die zich uitbreidt naar de nek en bovenrug

Behandelingen voor pijn in schouder en arm bij rust

De behandelingen voor pijn in de schouder en arm bij rust hangen af van de oorzaak van de pijn. Hieronder hebben we de meest voorkomende behandelingen besproken:

Fysiotherapie

Fysiotherapie kan helpen bij het herstellen van beweging en kracht in de schouder en arm. Fysiotherapiebehandelingen kunnen variëren van rekoefeningen tot spierversterkingsoefeningen.

Warmte-en koudebehandelingen

Warmte- en koudebehandelingen kunnen pijn en ontsteking verminderen. Het aanbrengen van een warmtekussen of ijszak op de rug van de schouder kan helpen de pijn te verlichten.

Medicatie

Over-the-counter pijnstillers en ontstekingsremmers zoals ibuprofen kunnen helpen bij het verminderen van pijn en ontsteking.

Chirurgie

In extreme gevallen kan chirurgie nodig zijn om de oorzaak van de pijn te behandelen.

Veelgestelde vragen

1. Wat veroorzaakt pijn in de schouder en arm bij rust?

Er zijn verschillende oorzaken van pijn in de schouder en arm in rust, zoals frozen shoulder, bursitis, rotator cuff-injury en tendinitis.

2. Wat zijn de symptomen van pijn in de schouder en arm bij rust?

Symptomen van pijn in de schouder en arm bij rust zijn onder andere stijfheid in de schouder, pijn die verergert bij rust of ’s nachts, gevoelloosheid of tintelingen in de arm, zwelling in de schouder en pijn die zich uitbreidt naar de nek en bovenrug.

3. Hoe wordt pijn in de schouder en arm behandeld?

De behandeling voor pijn in de schouder en arm bij rust hangt af van de oorzaak van de pijn. Fysiotherapie, warmte-en koudebehandelingen, medicatie en chirurgie zijn de meest voorkomende behandelingen voor deze aandoening.

4. Kan pijn in de schouder en arm bij rust vanzelf verdwijnen?

In sommige gevallen kan de pijn vanzelf verdwijnen. Het is echter belangrijk om de oorzaak van de pijn te achterhalen en de juiste behandeling te ondergaan.

5. Hoe lang duurt het voordat pijn in de schouder en arm bij rust verdwijnt?

De duur van de pijn hangt af van de oorzaak van de pijn en de behandeling die je krijgt. In sommige gevallen kan de pijn binnen enkele dagen of weken verdwijnen, terwijl in andere gevallen de pijn aanhoudt en een langdurige behandeling vereist.

Conclusie

Pijn in de schouder en arm bij rust kan een slopende aandoening zijn die je dagelijkse activiteiten kan beïnvloeden. Het is belangrijk om de oorzaak van de pijn te achterhalen en de juiste behandeling te volgen om het probleem op te lossen. Met fysiotherapie, warmte-en koudebehandelingen, medicatie en chirurgische behandelingen kunnen de symptomen van pijn in de schouder en arm bij rust worden verminderd en uiteindelijk worden geëlimineerd.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *