Pijn in schouder als ik erop lig

Heb je last van pijn in je schouder als je erop ligt? Dan ben je niet de enige! Veel mensen hebben hier last van. In dit artikel gaan we bespreken wat de oorzaken van deze pijn kunnen zijn en wat mogelijke oplossingen zijn.

Wat veroorzaakt pijn in de schouder als je erop ligt?

Pijn in de schouder bij het liggen kan verschillende oorzaken hebben, waaronder:

1. Slaaphouding

Heb je een slechte slaaphouding? Dan kan dit de oorzaak zijn van de pijn in je schouder. Vooral als je op je zij slaapt, kan de druk op je schouders leiden tot pijn.

2. Slaapomgeving

Een oncomfortabel matras of kussen kan ook pijn in de schouder veroorzaken tijdens het liggen. Zorg ervoor dat je matras en kussen comfortabel zijn en passen bij jouw lichaamstype.

3. Schouderblessure

Als je een eerdere blessure aan je schouder hebt gehad, kan deze pijn veroorzaken bij het liggen. Zelfs als de blessure niet langer actief is, kan het nog steeds ongemak veroorzaken.

4. Artritis

Artritis kan ook pijn in de schouder veroorzaken bij het liggen. De pijn kan erger zijn tijdens periodes van inactiviteit, zoals ’s nachts.

Hoe kan ik mijn pijn verlichten?

Als je last hebt van pijn in je schouder bij het liggen, zijn er verschillende dingen die je kunt doen om verlichting te krijgen. Hieronder een aantal suggesties:

1. Een ander kussen kiezen

Probeer een kussen te vinden dat het beste past bij jouw slaaphouding. Zoek naar een kussen dat de nek goed ondersteunt en zorgt voor een natuurlijke lijn van het hoofd en de wervelkolom.

2. Verminder de druk op je schouder

Probeer het gewicht van je lichaam te verdelen wanneer je op je zij ligt. Plaats bijvoorbeeld een kussen tussen je benen om de druk op je schouders te verminderen.

3. Oefeningen voor de schouders

Oefeningen zoals schouderkrullen, interne rotatie en externe rotatie kunnen helpen de spieren rond de schouder te versterken en zo de pijn te verminderen.

4. Warmte of koeling

Probeer warmte of koeling toe te passen op de pijnlijke plek. Dit kan helpen om de pijn te verlichten.

Wanneer moet ik naar de dokter gaan?

Als de pijn aanhoudt en niet verbetert door bovenstaande oplossingen, is het verstandig om een arts te raadplegen. Ook als je andere symptomen hebt, zoals koorts of verminderde mobiliteit, is het verstandig een afspraak te maken met je huisarts.

Conclusie

Pijn in de schouder bij het liggen kan een veelvoorkomend probleem zijn. Er zijn verschillende oplossingen die je kunt proberen, zoals het veranderen van je slaaphouding of het doen van oefeningen voor de schouder. Als de pijn aanhoudt, is het verstandig om een arts te raadplegen.

Veelgestelde vragen

1. Kan een oncomfortabel matras pijn in de schouder veroorzaken?
Ja, een oncomfortabel matras kan pijn in de schouder veroorzaken als het niet past bij jouw lichaamstype.

2. Moet ik stoppen met sporten als ik pijn heb in mijn schouder tijdens het liggen?
Het is verstandig om te overleggen met een arts voordat je stopt met sporten vanwege pijn in de schouder.

3. Werken pijnstillers?
Ja, pijnstillers kunnen helpen bij het verminderen van pijn in de schouder als je erop ligt. Gebruik echter niet te vaak of te veel pijnstillers.

4. Kan pijn in de schouder bij het liggen veroorzaakt worden door stress?
Ja, stress kan leiden tot spanning in de nek en schouders, wat kan leiden tot pijn.

5. Kan slapen op je buik pijn in de schouder veroorzaken?
Ja, slapen op je buik kan de druk op je schouders vergroten en zo pijn veroorzaken in de schouder.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *