Zeurende pijn in schouder en elleboog

Als je last hebt van een zeurende pijn in je schouder en elleboog, dan kan dit erg vervelend zijn. Deze pijn verstoort je dagelijkse routine en kan ervoor zorgen dat je bepaalde activiteiten niet meer kunt doen. In dit artikel bespreken we de oorzaken en behandelingen van deze pijn.

Wat is zeurende pijn in schouder en elleboog?

Deze pijn wordt meestal beschreven als een constante zeurende pijn in de schouder en elleboog. Het kan zijn dat je de pijn vooral voelt wanneer je bepaalde bewegingen maakt, bijvoorbeeld als je je arm omhoog tilt of wanneer je iets vastpakt. Vaak komt de pijn in beide armen voor, maar het kan ook slechts aan een kant gevoeld worden.

Oorzaken van zeurende pijn in schouder en elleboog

Er zijn verschillende oorzaken voor deze pijn. Hieronder bespreken we de meest voorkomende.

Slijmbeursontsteking

Een slijmbeursontsteking in de schouder kan zorgen voor zeurende pijn in de schouder en elleboog. Deze ontsteking ontstaat vaak door overbelasting of door een blessure.

Tendinitis

Een andere veelvoorkomende oorzaak van zeurende pijn in de schouder en elleboog is een ontsteking van de pezen (tendinitis). Dit kan bijvoorbeeld ontstaan als je herhaaldelijk dezelfde beweging maakt.

Frozen shoulder

Een frozen shoulder kan ook zorgen voor zeurende pijn in de schouder en elleboog. Bij deze aandoening is het gewrichtskapsel van de schouder ontstoken, waardoor het moeilijk wordt om je arm te bewegen.

Tenniselleboog

Een tenniselleboog is een ontsteking van de pezen aan de buitenkant van de elleboog. Deze aandoening komt voor bij mensen die veel herhaaldelijke bewegingen maken, zoals bijvoorbeeld tennissers.

Overige oorzaken

Andere oorzaken van zeurende pijn in de schouder en elleboog zijn artrose, een botbreuk, reumatoïde artritis of een hernia.

Behandelingen van zeurende pijn in schouder en elleboog

De behandeling die nodig is voor deze pijn hangt af van de oorzaak van de pijn. Hieronder bespreken we enkele behandelingen.

Rust nemen

Als je pijn hebt in je schouder en elleboog, is het belangrijk om eerst rust te nemen. Probeer zoveel mogelijk dezelfde bewegingen te vermijden die pijn veroorzaken.

Fysiotherapie

Fysiotherapie kan helpen om de pijn te verminderen en om de mobiliteit van de schouder en elleboog te verbeteren. Een fysiotherapeut kan je oefeningen geven om de spieren te versterken en om de bewegingsvrijheid te vergroten.

Pijnstillers

Als de pijn erg hevig is, kan het nodig zijn om pijnstillers te nemen. Neem hiervoor contact op met je huisarts.

Chirurgie

Chirurgie kan nodig zijn als er sprake is van een botbreuk of als andere behandelingen niet werken.

Veelgestelde vragen

1. Kan zeurende pijn in schouder en elleboog vanzelf overgaan?
Ja, soms zal de pijn vanzelf overgaan met rust en enige tijd.

2. Moet ik naar de dokter als ik last heb van deze pijn?
Als de pijn aanhoudt of als de pijn te hevig is, dan is het verstandig om contact op te nemen met je huisarts.

3. Kan fysiotherapie de pijn altijd verhelpen?
Nee, dit hangt af van de oorzaak van de pijn.

4. Kan het zijn dat ik mijn arm moet immobiliseren bij deze pijn?
Dit kan soms nodig zijn, afhankelijk van de oorzaak en de ernst van de pijn.

5. Hoe kan ik voorkomen dat ik opnieuw last krijg van deze pijn?
Probeer overbelasting te voorkomen en zorg voor voldoende rust tussen verschillende activiteiten. Doe voldoende stretchoefeningen om de spieren soepel te houden.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *